top of page

WERK AAN ONDERWIJS ONDEKT

Met het project Werk aan Onderwijs beantwoorden we vragen voor zowel scholieren als ondernemers.

En daar zijn we trots op! Door onderwijs rechtstreeks te linken met lokale ondernemers wordt er een steeds duidelijker beeld van de arbeidsmarkt gevormd voor scholieren.

Aan de andere kant krijgen ondernemers een kijkje in de toekomst. Zij zien welke interesses de scholieren van tegenwoordig hebben en krijgen de kans om 'de toekomst' voor hun sector en vak te interesseren.

Het mes snijdt dus aan twee kanten bij Werk aan Onderwijs! We hebben al veel leuke en vooral leerzame activiteiten mogen organiseren. Benieuwd? Check het hieronder!

MCS FULFILMENT MUNNIKENHEIDE COLLEGE

Scholieren van het Munnikenheide College zijn voor het vak economie op bezoek geweest bij MCS Fulfilment in Etten-Leur. Tijdens deze leerzame ochtend hebben de scholieren een exclusieve rondleiding van directeur Jeroen en zijn gepassioneerde collega's. Zo hebben ze antwoord op de vraag gekregen hoe een webshop werkt en wat er allemaal gebeurt voordat je je pakketje krijgt thuisbezorgd.

 

Ook Jeroen vond het super interessant en maakte gelijk van de gelegenheid gebruik om personeel te werven! Er is immers plaats genoeg voor gemotiveerde scholieren die graag wat bij willen verdienen. Win-win!

RONDLEIDINGEN LOB

Oriëntatie  doe je simpelweg op de plaats waar het om gaat. Namelijke op de werkvloer zelf . Voor zowel het Munnikenheide College als het KSE hebben we de regie genomen en verschillende rondleidingen bij lokale ondernemers in en rondom Etten-Leur georganiseerd.

We hebben hierin rekening gehouden met vier sectoren: Zorg en Welzijn, Economie, Groen en Techniek. 

In totaal hebben we een prachtige poule van 90 enthousiaste ondernemers in Etten-Leur opgebouwd die in het verleden een bijdrage hebben geleverd aan het succes van LOB.

 

Daar zijn we trots op!

GERIchte VRAGEN

VOOR ONDERNEMERS

Vanuit het Munnikenheide College kwam de vraag: Hoe schrijf je een ondernemersplan en wat heb je nu écht nodig in de praktijk. Wie kan die vraag beter beantwoorden dan een gedreven ondernemer zoals Lauri Dictus van Brownies & Downies in Etten-Leur. Lauri legt haar ziel en zaligheid in haar onderneming en heeft daar in het begin ook een ondernemersplan voor moeten schrijven. Ze wil heel graag haar ervaring delen!

bottom of page